Wat is Oefentherapie Mensendieck?

Klachten aan spieren en gewrichten ontstaan vaak door een verkeerde houding of door belastende bewegingen, eventueel in combinatie met een lichamelijke aandoening. Door oefentherapie Cesar/Mensendieck leert u zelf de klachten te verhelpen en te voorkomen.

U werkt onder begeleiding van uw oefentherapeut aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning en brengt uw lichaam in goede conditie. U wordt zich bewust van uw houding en manier van bewegen en de relatie hiervan met uw klachten.

Ook krijgt u inzicht in de reactie van uw lichaam op pijn, (over)belasting en spanningen. Samen met uw oefentherapeut gaat u op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Een oefentherapeut is gespecialiseerd in gedragsverandering van houding en beweging. De oefentherapeut begeleidt en traint u in het aannemen van een gezondere houding. U wordt zich bewust van ongunstige gewoontes en leert deze te doorbreken. Uw lichaam komt weer in balans.

U krijgt oefeningen, houdings-en bewegingsadviezen die u kunt toepassen in uw dagelijks leven. Zowel uw werkomgeving, uw thuissituatie als uw hobby's en het sporten komen aan de orde.

Speerpunten in de therapie zijn bewustwording, gedragsverandering en zelf doen. Elke behandeling is op maat gesneden, toegespitst op uw klacht, mogelijkheden, beperkingen en uw dagelijks leven.

Lijkt het u nuttig om met uw lijf aan het werk te gaan en bent u nieuwsgierig wat u allemaal kunt bereiken? Neem dan contact op via het contactformulier


Voor meer informatie kunt u kijken op www.oefentherapeut.nl