Chronische pijn

Bernardi Noordman heeft zich gespecialiseerd in Chronische pijnklachten. Chronische pijn is pijn die langer dan 3 maanden aanhoudt en waarvoor niet duidelijk een lichamelijke afwijking is gevonden.

Het zenuwstelsel kan dan, vergelijkbaar met een inbraakalarm, te gevoelig afgesteld zijn en loeit al bij een langslopend spinnetje.

De meeste mensen hebben al vele artsen en hulpverleners gezien, maar niets heeft goed geholpen. De pijn heeft al veel plezier in het leven bedorven en zelfs depressiviteit ligt op de loer. Ook het slapen gaat vaak slecht en zo komt u steeds meer in een cirkeltje terecht en gaat het langzamerhand  eigenlijk alleen maar slechter.

Herkent u dit? Kom dan zo snel mogelijk in behandeling, van nog langer wachten wordt het niet beter.

De eerste insteek is meestal niet het verminderen van pijn, maar het ontdekken van waardevolle doelen in het leven. Ondanks de pijn of met de pijn kunt u deze doelen weer opbouwen. Bijvoorbeeld weer een uur kunnen wandelen of fietsen, werk, huishouden of oppassen op de kleinkinderen. Vaak bepaalt de pijn een groot deel van het leven. Verschillende factoren kunnen de pijn verergeren en andere factoren kunnen de pijn dempen. Hoe beter u deze factoren leert kennen en kunt sturen, hoe meer regie u weer over uw klachten krijgt.

Via onze behandeling wordt u weer de baas over de pijn in plaats van dat de pijn de baas over u is. U leert weer genieten van allerlei dingen.

 

Wilt u weer grip op uw leven krijgen en plezierige activiteiten doen?

Ga naar het contactformulier om een afspraak te maken.

 

Kijk voor meer info op www.netwerkchronischepijn.nl

Klik op de foto hieronder voor een filmpje over het nut van oefentherapie bij chronische pijn.