Slaapoefentherapie

Heel veel mensen hebben problemen met in slaap vallen, doorslapen of worden te vroeg wakker. Wat houdt je wakker? Je bent hondsmoe, wil niets liever dan slapen en dan lukt het niet! Waarom wordt je altijd midden in de nacht wakker? Hoezo ben je al ruim vóór de wekker wakker? Ik ben nog lang niet uitgerust als ik wakker wordt!
Er zijn veel factoren die invloed hebben op het slapen. Hierbij is je doen en laten, balans tussen inspanning en ontspanning, invulling, drukte van overdag, ‘s avonds en ’s nachts allemaal belangrijk. We zullen nagaan welke van deze factoren voor jou van belang zijn om deze positief te beïnvloeden en weer beter te kunnen slapen.
Al dit soort problemen zullen we aanpakken met specifieke slaapoefeningen, algehele ontspanning, informatie over een gezonde slaap; Wat is dat eigenlijk, een gezonde slaap? Wanneer helpt melatonine? Hoe zit het met blauwe schermen? En wat doe je zelf om (weer) in slaap te vallen?
Er zijn vele vicieuze cirkels, bijvoorbeeld pijn kan je flink uit je slaap houden > je rust niet goed uit > de volgende dag wordt zwaar en je krijgt sneller pijn > de volgende nacht zal het slapen dus niet beter gaan…

Met slaapoefentherapie kun je dit leren doorbreken en weer een goede nachtrust krijgen.
Wil je graag dat de behandeling precies op jou afgestemd wordt, neem dan contact op met Bernardi Noordman via het contactformulier

Er staat ook veel informatie op de site van ons Netwerk Slaapoefentherapie, kijk hiervoor op: www.slaapoefentherapie.nl