ArtroseNetwerk

Artrose

Artrose is een aandoening van de gewrichten. Een gewricht wordt meestal gevormd door twee botten. Om de uiteinden van die botten ligt een gladde bekleding: het gewrichtskraakbeen. Dit zorgt ervoor, dat de uiteinden van de botten soepel ten opzichte van elkaar kunnen bewegen.

Bij artrose gaat de kwaliteit van het gewrichtskraakbeen achteruit en het kan op den duur helemaal verdwijnen. De botuiteinden kunnen elkaar gaan raken. Mede hierdoor ontstaan er ook problemen met het onderliggende bot. Doordat de kraakbeenbescherming verminderd, gaat het bot zijn dragende oppervlak vergroten om de druk op het gewricht te verminderen.

 

De behandeling bestaat uit het verbeteren van het functioneren en de dagelijkse bewegingen. Het niveau van oefeningen zal van van licht naar zwaar opgebouwd worden.

Artrosepatiënten laten zich soms teveel leiden door pijn. Zij gaan dan minder bewegen waardoor de verschijnselen van artrose juist kunnen verergeren. Tijdens de behandeling kunt u leren om beweging ondanks pijn goed op te bouwen.

De behandeling wordt altijd op de persoonlijke hulpvraag afgestemd.

Wilt u goed leren omgaan met uw gewrichten, zodat het in de toekomst niet onnodig verergert? Vul dan nu ons contactformulier in om zo snel mogelijk aan de slag te kunnen gaan.