Parkinson

Babs Tjaden heeft de specialisatie voor Parkinson en is aangesloten bij ParkinsonNet.

Bij Parkinson worden automatische,  dagelijkse bewegingen als lopen, gaan zitten en opstaan een probleem.  Met Oefentherapie  wordt  de kwaliteit van leven bevorderd,  de houding verbeterd, de balans, zelfstandigheid en de veiligheid vergroot.  Angst om te vallen kan ook een rol spelen.  Het is belangrijk om te voorkómen dat u te weinig gaat bewegen en aan de conditie blijven werken is noodzakelijk.

 

Veel voorkomende problemen zijn de balans, het lopen en de transfers, zoals opstaan uit een stoel of bed, het omdraaien in bed, uit of in een auto komen.

Hier krijgt u zo nodig ook advies en oefeningen voor.

 

Er wordt veel met cues gewerkt. Cues zijn prikkels uit de omgeving of prikkels die u zelf kunt opwekken. Deze  maken het bewegen gemakkelijker.

Het gebruik van cues vindt vaak plaats bij freezing (blokkeren, bijvoorbeeld tijdens het lopen). Voorbeelden zijn strepen op de vloer, lijnen op de muur, metronoom, stampen of tikken op een been.

 

Bij Parkinson kunt u het beste vroeg beginnen met de behandeling om andere bewegingsmanieren zo goed mogelijk aan te kunnen leren.  

U kunt een afspraak maken via het contactformulier

 

Zie voor meer info www.parkinsonnet.nl